ERNST JANSZ & band – In Concert

0
Details
Date:

maart 15

Time:

08:00 pm - 10:30 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ernst-jansz-band-in-concert-48908535747
Organizer

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Website: https://www.eventbrite.nl/o/ontmoetingshuis-veenendaal-oost-15922153311
Venue

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

Veenendaal, UT, NL, 3907 NJ

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium! In Ernst Jansz In Concert brengt hij samen met zijn band, zijn mooiste liedjes van zijn repertoire van de afgelopen decennia. Bestel snel kaarten; dit wil je niet missen!


Na een intensieve tour met Doe Maar de afgelopen maanden (Doe Maar bestaat 40 jaar !) doet Ernst Jansz het Ontmoetingshuis in Veenendaal aan!


Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Hij maakte een aantal soloplaten, zoals De Overkant en Molenbeekstraat, met intieme melancholische liedjes. In 2010 kreeg hij een Edison nominatie voor zijn cd Dromen van Johanna met in het Nederlands vertaald werk van Bob Dylan, waarmee hij zijn kwaliteiten als singer-songwriter onderstreepte.


Vorig jaar vierde hij zijn 50-jarig jubileum als artiest met de release van een nieuw album De Neerkant en een gelijknamig boek en theatertournee.


De begeleidingsband bestaat uit Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool).


Bio


Na CCC Inc. begint Ernst Jansz diverse bands: Slumberlandband (1975), Rumbones (1977) en vervolgens in 1978 Doe Maar, dat wegens teveel succes in 1984 wordt opgeheven.


In 1976 toert Jansz voor het eerst met Boudewijn de Groot en in de jaren daarna zal hij nog regelmatig als begeleider, bandleider en producer met Boudewijn de Groot samenwerken. Ook met Bram Vermeulen gaat Jansz op tournee en ook voor hem produceert hij platen.


Daarnaast heeft Jansz nog andere projecten samen met Doe Maar-maatje Jan Hendriks. Met Midnight Hour (1986) brengen ze Soul-klassiekers en voor Rienne Va Plus (1990-1992) laten ze zich qua tekst en muziek inspireren door de jaren 30/40. Jansz treedt tegenwoordig weer zo nu en dan op met Rienne Va Plus.


Sinds 2000 maakt Jansz met enige tussenpozen solo-albums met ingetogen, intieme liedjes, waarbij hij in toenemende mate zijn Indische roots verkent.


CCC Inc. is in 1974 officieel opgeheven, maar eigenlijk altijd blijven bestaan en met regelmaat blijven optreden. Afgelopen najaar vierden ze hun 50-jarige bestaan met een jubileumtournee. Begin 2019 gaan ze weer op tournee.


Ook Doe Maar heeft na de opheffing in 1984 in 1999 een doorstart gemaakt.


Tot op heden treedt de band nog steeds met groot succes op.


In 2018 is het 40 jaar geleden dat Ernst Jansz Doe Maar heeft opgericht. In het najaar heeft hij een jubileumtournee met die band gedaan.