ÖZCAN AKYOL vertelt- Over Eus, Turis en meer!

0
Details
Date:

september 26

Time:

08:00 pm - 10:00 pm

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ozcan-akyol-vertelt-over-eus-turis-en-meer-68760920765
Organizer

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Website: https://www.eventbrite.nl/o/ontmoetingshuis-veenendaal-oost-15922153311
Venue

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

Veenendaal, UT, NL, 3907 NJ

Hij zit regelmatig aan tafel bij DWDD en Pauw, is schrijver van de romans Eus en Turis en columnist bij Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revue en Hard Gras: Özcan Akyol. Vanavond vertelt hij uitgebreid over zijn werk en leven. Met signeersessie na afloop en mogelijkheid tot vragen stellen. 


Met medewerking van Boekhandel van Kooten, Veenendaal.


Over Özcan Akyol (Deventer, 1984)


Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij volgde een mavo-opleiding en studeerde later Journalistiek en Nederlands. Met de laatste studie is hij echter direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor het Algemeen Dagblad, de Stentor, Tubantia, De Gelderlander, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras


Özcan Akyol schrijft komend jaar het Boekenweekessay. Het thema van de Boekenweek 2020 is Rebellen en dwarsdenkers.


Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. Het boek is een semi-autobiografische schelmenroman en werd direct een succes; in een week tijd verkocht de uitgever meer dan 10.000 exemplaren, nam Eyeworks de filmrechten over en de auteur mocht bij diverse televisieprogramma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit.


In maart 2014, vlak voor het WK, verscheen het boekje: ‘Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen?!‘, een voetbalbundel die hij samen met @DuBlanqeBogarde schreef. 


De tweede roman van Özcan Akyol is ‘Turis’. Dit boek verscheen begin 2016 en werd net als zijn debuutroman meteen een bestseller. Turis is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.


In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije. De serie werd uitgezonden door de NTR op NPO 2 en de VRT op Canvas.


Daarnaast verzorgt de auteur optredens en lezingen door heel het land.


(tekst en foto: bron: uitgeverij Prometheus)