POPPENTHEATER 3,5 + – Meneertje Rood Geel Blauw – Ennadien Figurentheater

0
Organizer

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Website: https://www.eventbrite.nl/o/ontmoetingshuis-veenendaal-oost-15922153311
Venue

Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost

Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

Veenendaal, UT, NL, 3907 NJ

Mannetje WIT wil een mooi schilderij maken met alleen maar lijnen; ideale lijnen. Mannetjes ROOD, GEEL en BLAUW willen hem wel helpen, want “met ons kun je alle kleuren maken!” Maar mannetje wit wil niets van kleuren weten en deze al helemaal niet mengen. Hoe krijgen mannetjes rood, geel en blauw het mannetje wit nou zo ver dat zij ook mee mogen doen op het schilderij?

 

Poppentheater geïnspireerd door de schilderijen van PIET MONDRIAAN, de wereldberoemde kunstenaar die kleuren liet dansen als muziek!

 

In ‘Meneertje Rood Geel Blauw’ gaat het om kleur en de zoektocht ernaar. Stukje bij beetje sluipt er kleur in de voorstelling en ook muzikaal klinkt het steeds kleurrijker want de swingende jazzmuziek uit het Amerika van de jaren ’30 is de muziek die Mondriaan (een gepassioneerde danser en jazzliefhebber) inspireerde en zijn werk een bijzondere drive gaf.

Figurentheatermaker Enna-Dien laat zich inspireren door het leven en het werk van Piet Mondriaan, wiens werk uitermate geschikt “materiaal” is voor kleuters en peuters.

Mondriaan geldt als een van de modernste kunstenaars van de 20steeeuw. Hij begon als landschapsschilder, maar schilderde evenzeer kubistisch en abstract. Hij werd wereldbekend met het vrolijke karakter van zijn iconische kleurencombinaties en lijnenspel.

Muziek: Harrie Herfst

Regie: John de Winter