ELLIE LUST – Mijn jaren bij de politie

Ellie Lust in een college tour setting , over haar jaren bij de Amsterdamse politie. Natuurlijk heeft ook u gelegenheid vragen te stellen!

Zaterdag 9 oktober a.s. komt Ellie Lust naar Veenendaal! In het Ontmoetingshuis zal zij in een college tour setting worden geïnterviewd door Dorine Hermans aan de hand van het gelijknamige door haar geschreven boek ‘Mijn jaren bij de politie’. Ook het publiek heeft de gelegenheid tot het stellen van vragen aan deze bekende televisiepersoonlijkheid.

Ellie Lust

Ellie Lust was tot oktober 2018 politieagent en als woordvoerder voor de politie Amsterdam regelmatig te zien in nieuwsitems en in Opsporing Verzocht. Ze presenteerde verschillende programma’s zoals Ellie op Patrouille, Ellie in de Handel, de Canal Parade en de Pridetest. Momenteel staat zij meerdere keren per week aan de desk als deskundige in 112 Vandaag van RTL5.

Boek ‘Mijn jaren bij de politie’

Ellie Lust vertelt deze middag aan de hand van het gelijknamige door haar geschreven boek ‘Mijn jaren bij de politie’. In dit boek vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het anti-homogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland. ‘Mijn jaren bij de politie’ gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega’s daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen.

In het Ontmoetingshuis wordt Ellie Lust over haar jaren bij de politie geïnterviewd door Dorine Hermans. Ook het publiek heeft de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop is een signeersessie met mogelijkheid tot het (contant) kopen van Ellie’s boek ‘Mijn jaren bij de politie’.

Foto: José Donatz Fotografie