MIJN AVONTUREN MET RAMSES SHAFFY – Gerard Alderliefste

Een ode aan Ramses Shaffy in muzikaal verteltheater door Gerard Alderliefste. Geniet van een avond heel veel Shaffy!

Gerard Alderliefste brengt een muzikale ode aan Ramses Shaffy die hij begeleidde tijdens de onverwachte toegift van zijn carrière. De bijzondere vriendschap die ontstond mondde uit in de revival van het lied ‘Laat me -Vivre’ door beiden gezongen en leidde tot optredens door heel Nederland. Geniet van ‘n avond met heel veel Shaffy!

Gerard Alderliefste begeleidde Shaffy tijdens de onverwachte en door weinigen voor mogelijk gehouden toegift van diens carrière. De revival van het lied ‘Laat me -Vivre’, door Shaffy en Alderliefste opnieuw opgenomen in 2005, leidde tot een reeks optredens door heel Nederland. Gerard beschrijft de avonturen die zij onderweg beleefden en daarmee het ontstaan van een bijzondere vriendschap.

In de voorstelling ‘Mijn Avonturen met Ramses Shaffy’ lezen we als het ware mee in het dagboek van Alderliefste, uitgebracht ter gelegenheid van Shaffy’s tiende sterfdag op 1 december 2019. Ondersteund door geprojecteerde foto’s en video’s musiceert en vertelt Gerard over zijn avonturen met Ramses. Maria Eldering speelt viool en er is rode wijn en kroepoek, waar Ramses zo gek op was! Kijk voor een voorproefje deze preview: https://www.youtube.com/watch?v=rbHQAzlFKG8

Reacties op deze voorstelling:- Wanda de Kanter (toonde videoclip Laat me/Vivre in ‘Zomergasten’): Dit wil iedereen zien..!

– Lucia C, Theater Dakota Den Haag: Wat een prachtig muzikaal verhaal over jouw avonturen met Ramses Shaffy! Ik was diep onder de indruk en emotioneel geraakt!

– Eveliene D, Ramses Shaffy Huis: Het was een prachtige emotionele voorstelling! Een lach en een traan. Fantastisch! Dank je wel Gerard!

– Joep R, Roode Bioscoop Amsterdam: Mooie avond, genoten van je anekdotes en van bekende en onbekend Shaffy-songs. Een gewone maandagavond werd een bijzondere. Deze dag komt nooit meer terug!