za 7 sep – Workshop Kunst is door en voor iedereen – hoezo een beperking!?

Ik kan misschien niet (goed) zien, of niet (goed) horen of niet (goed) lopen, maar ik kan wel kunst maken! Workshop voor jong en oud!

“Ik kan misschien niet (goed) zien, misschien niet (goed) horen of misschien niet (goed) lopen; maar ik kan wél kunst maken! Dus ik doe graag mee aan de Workshop Kunst is door en voor iedereen! “

De kunstworkshop wordt op twee zaterdagochtenden gegeven: zaterdag 7 september in het Ontmoetinghuis in Veenendaal-Oost en zaterdag 21 september in Plein Zuid aan de Dr. Colijnstraat in Veenendaal-Zuid. De workshop is voor jong en oud, van 7 – 107 jaar.

Je krijgt les van échte kunstenaars en leert nieuwe dingen! Je gaat aan de slag in een rustige lesruimte. Je krijgt veel persoonlijke aandacht. Er is keuze uit heel veel (voelbare) materialen; 2D of 3D!

Week van de Toegankelijkheid

Van 7 tm 13 oktober 2024 is de Week van de Toegankelijkheid, een landelijk initiatief waaraan in Veenendaal al een aantal jaren flink aandacht wordt besteed. Speciaal voor deze week organiseren we nu twee maal een workshop ‘Kunst is door en voor iedereen’, waarin kinderen, volwassenen en ouderen die te maken hebben met een beperking, aan de slag gaan met schilderen, boetseren of andere (voelbare) materialen. Om te komen tot een mooi, eigen kunstwerk!

Expositie

De kunstwerken die op 7 en 21 september zijn gemaakt, worden -als je dat wilt- daarna geprepareerd om te kunnen worden tentoongesteld tijdens de speciale Expositie ‘Kunst is door en voor iedereen’. Deze expositie is van 7 tm 31 oktober 2024 te zien in o.a. het gemeentehuis en enkele winkels in het centrum van Veenendaal.

Doe mee !

Meld je uiterlijk 2 september a.s. aan voor de workshop op 7 september van 10.00-13.00 uur in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost, of voor de workshop op 21 september in buurthuis Plein Zuid aan de Dr. Colijnstraat in Veenendaal-Zuid!

n.b. Heb je specifieke (zorg)begeleiding nodig, neem je begeleider, dus ook een eventuele gebarentolk, mee tijdens de workshop!

Deze workshops worden georganiseerd door de projectgroep Veenendaal voor Iedereen i.s.m. het Ontmoetingshuis en Veens Welzijn.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 7 september (of 21 september in buurthuis Plein Zuid, zie verderop in het agenda overzicht)

Tijd: 10.00-13.00 uur

Docent: diverse kunstdocenten aanwezig om te helpen

Locatie: Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost, Spiesheem 54, 3907 NJ Veenendaal

Kosten: deelname is gratis, aanmelden wel noodzakelijk in verband met beperkt aantal plaatsen

Inschrijven: uiterlijk 2 september 2024