Koreshdag op 2e Paasdag

0

Op maandag 2 april aanstaande, 2e Paasdag, hoopt D.V. de Stichting Koresh weer haar jaarlijkse conferentie-dag te houden in ‘Het Ontmoetingshuis’ (Spiesheem 54, 3907NJ  Veenendaal-Oost). Het programma, dat om 10 uur begint, zal geheel in het teken staan van de plaats van Israël en het Midden Oosten in het kader van de huidige wereldgeschiedenis en dat vooral in het licht van de Bijbelse profetieën.

 

Het zal een feestelijke dag worden, met Israëlische lofprijsliederen o.l.v. Efraïm en Mattanja Bueno de Mesquita (piano en zang), Tomas Sagström (viool), Gwendolyn Lauricella (dwarsfluit) en de bekende zangeres Talitha Nawijn (van de Pinksterconferentie Opwekking, Nederland Zingt, enz.).

De beide sprekers, Stef Looijen en Ruth Shaked, zijn goed bekend met Israël (zie hun resumé’s hieronder).

 

Voor iedereen wordt een lunch verzorgd. Graag wel even aanmelden via de link op de website van de stichting:  www.koresh.nl, of per email aan:  koresh.selah@gmail.com.

De toegang is gratis, er zal wel een collecte gehouden worden.

De Koreshdag eindigt om ongeveer 4 uur in de middag.

 

 

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

 

 

Onderstand volgen de resume’s van de sprekers en de musico, die meewerken aan de Koreshdag:

 

 

SPREEKSTER: RUTH SHAKED-WERDEKKER 

 

Geboren in Groningen maakte Ruth ruim 20 jaar geleden aliyah (emigratie) naar Israël. Zij woont thans in Jeruzalem met haar man, Yuval, een geboren Israëli. Getraind in Informatica en Bijbel onderwijs in Nederland en Zweden, is Ruth (en ook haar man) een graag gezien spreekster op Israël evenementen in Nederland en over de gehele wereld!  Dit vanwege haar Hollandse nuchterheid en up-to-date kennis van Israël.

Ruth komt voor de 6e keer spreken op een Koreshdag! Zij spreekt met ervaring en autoriteit over de relatie kerk en Israël, alsmede wat gelovigen kunnen verwachten aangaande de komende gebeurtenissen, geprofeteerd in Gods Woord.

 

 

SPREKER:  STEF LOOIJEN

 

Stef vertelt: “Liefde voor Israël en het Joodse volk was in het gezin waar ik opgroeide een vanzelfsprekendheid. Zo herinner ik mij intensieve tijden van gebed bij ons thuis tijdens de zesdaagse oorlog in 1967.

In de jaren ’70 heb ik ook zelf in Israël gewoond. Ik houd van land en volk en ben daarna nog regelmatig terug geweest.
Naast gezin en werk heb ik een en ander op het christelijk erf mogen doen, o.a. als oudste en voorganger. Israël en het Joodse volk hebben daar altijd een centrale plaats in gehad. Zo hebben mijn vrouwXen ik gedurende een periode van 30 jaar voor de Near East Ministry een regio-gebedsgroep voor Israël en de volken van het Midden Oosten bij ons thuis gehouden.
Ik verheug me op de komende Koreshdag”.

 

 

MUSICI:  EFRAIM & MATTANJA BUENO DE MESQUITA  (geen foto)

Efraïm en Mattanja, hoewel beiden nog jong, zijn al jaren bij Hebreeuwse lofprijs betrokken, met hun heel eigen geluid. Hun prachtige liederen gaan over de God van Israël en zijn ook tot Hem gericht. Efraïm en Mattanja leiden de zang in alle bescheidenheid en oprechtheid. Het gaat hen niet om henzelf, maar om Hem. Zulke momenten zijn speciaal.

 

ZANG:   TALITHA NAWIJN

Talitha is zangeres, zang coach, songwriter en dirigent. Ze heeft negen jaar de aanbidding geleid bij Opwekking en heeft drie solo albums op haar naam staan.

Talitha wordt blij van Waarheid en creativiteit.

 

DWARSFLUIT: GWENDOLYN LAURICELLA

Dit jaar komt Gwendolyn al voor de 4e keer dwarsfluit spelen op een Koreshdag en dat is niet voor niets! Elk jaar weet zij haar publiek met haar prachtige en gevoelige muziek compleet te boeien. De trouwe bezoekers zullen blij zijn om Gwendolyn weer te zien en te horen

 

VIOOL (en PRESENTATIE):  TOMAS SAGSTRÖM

Tomas heeft een reizende bediening met als thuisbasis Nederland (hoewel Tomas een geboren Zweed is). Hij reist door heel Europa, Israël en in wezen door de hele wereld.

Twee tot drie maal per jaar komt Tomas naar Israël om daar mensen te zegenen met zijn boodschap van de Liefde van G-d en met zijn prachtige vioolspel. Zo is hij daar een graag geziene gast in bejaardenhuizen (waar o.a. ook oorlogsoverlevenden verblijven), met name in Eilat. Tomas (vaak samen met Tanja en Eric Lagerström) is erg goed geïntroduceerd in heel Israël en ervaart hoe God hem naar plaatsen brengt, waar normaal geen buitenstaander binnenkomt. Denk hierbij aan hun concerten op middelbare scholen. Heel bijzonder!