Openbare Basisschool Wereldkidz Balans

WereldKidz Balans is een plaats waar kinderen met plezier naartoe gaan, waar aandacht is voor alle kinderen en de verschillen tussen kinderen. Het is een openbare school; er wordt godsdienstles gegeven ėn humanistisch vormingsonderwijs. In de school zijn ouders actief betrokken om samen met kinderen en leraren te werken aan een leef- en leergemeenschap.

BALANSLEREN-DIAGRAMDe school heeft een uniek onderwijsaanbod: een leerplein met gedegen aandacht voor lezen en rekenen en een talentplein waarin het talent van de leerling wordt gestimuleerd. De leraren op WereldKidz Balans werken vanuit hoe kinderen nu leren. Dit houdt in dat het leren van kinderen zich niet beperkt tot die vakken, die de meeste ouders zich kunnen herinneren van hun eigen lagere school periode. De maatschappij vraagt veel van haar (toekomstige) burgers. De vaardigheden die kinderen in de 21e eeuw nodig hebben, de 21th century skills, hiernaast afgebeeld zijn voor de school het uitgangspunt.

Bijzondere kernmerken van Balans:

  • Het leren en spelen in units
  • De portfolio’s
  • Het continu rooster (8.30 uur – 14.15 uur).
  • Engels vanaf 4 – 12 jaar
  • De vijf leerarrangementen: zeer intensief, intensief, basis, verdiept en toparrangement.
  • Het pedagogisch partnerschap met ouders.
  • De leerlingenraad

Basisschool Balans maakt onderdeel uit van Stichting Wereldkidz WereldKidz. Zij verzorgt op 23 scholen openbaar onderwijs in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Zeist.

Meer weten? U bent van harte welkom op de school. Maakt u gerust een afspraak met de schoolleider, Marit Stienstra - de Wit via maritdewit@wereldkidz.nl of bel 0318-769117.

https://balans.wereldkidz.nl