EUS (OZCAN AKYOL) – do. 26 sept. in Ontmoetingshuis – Bestel nu tickets!

0

Een avond over Eus, Turis en meer!

m.m.v. Boekhandel van Kooten

 

Momenteel is hij te zien als presentator bij Sterren op het doek bij omroep Maxx! Daarnaast zit hij regelmatig aan tafel bij DWDD en Pauw, is hij schrijver van de romans Eus en Turis en columnist bij Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revue en Hard Gras: Özcan Akyol. Schrijver van het Boekenweekessay voor de Boekenweek 2020. Deze avond in het Ontmoetingshuis vertelt hij uitgebreid over zijn werk en leven, is er een signeersessie na afloop en de mogelijkheid tot vragen stellen. 

 

Bestel hier tickets!

 

Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen.  Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.  Begin 2016 verscheen zijn twee roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

Naast romancier is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen DagbladVARAgids en Nieuwe Revu. Ook werkte hij mee aan diverse edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.

Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met.