Thuisactiviteiten

Graag biedt het Ontmoetingshuis u en jou de komende tijd leuke GRATIS activiteiten en tips voor thuis!

De meeste kun je eenvoudig downloaden door op de betreffende link te klikken. De anderen kun je online ‘bestellen’. Bij een aantal activiteiten kun je jouw resultaat naar ons mailen en maak je kans op plaatsing op deze website en een leuk prijsje.

Regelmatig worden de komende weken nieuwe tips en activiteiten toegevoegd; dus check de website! Heb je zelf originele tips of ideeën voor thuisactiviteiten? Mail naar activiteit@ontmoetingshuis.nl Misschien voegen we deze ook wel toe!

 

ACTIVITEITEN / TIPS  – kinderen

 

HEERLIJKE CUPCAKES MAAK JE ZO!   – 7+

In deze online thuisworkshop leer je zelf cupcakes te maken. Volg stap voor stap de aanwijzingen en ga lekker aan de slag in de keuken. En als je dan helemaal klaar bent..: smullen maar! Meld je snel (gratis) online aan en ontvang binnen 48 uur alle instructies hiervoor.

 

 

ZELF PLANTJES KWEKEN VAN PITTEN EN ZADEN   – 4+ 

Je weet vast al wel dat je van paprikazaadjes, tomatenpitjes en knoflooktenen zelf planten kunt kweken. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk en wat heb je hiervoor nodig? Een superleuke activiteit om de komende weken uit te proberen. En stuur je ons een foto als het al echt plantjes worden? (activiteit@ontmoetingshuis.nl) Klik hier voor de beschrijving.

 

BROODDEEG WORKSHOP  – 5+  

In deze creatieve online brooddeeg workshop leer jij hoe je van brooddeeg de leukste vormpjes kan maken en deze kunt beschilderen.  Een gezellige creatieve bezigheid, om samen of alleen thuis te doen. Meld je snel (gratis) online aan en ontvang binnen 48 uur alle instructies hiervoor.

 

 

MAAK JE EIGEN RECLAMESPOT en maak kans op een prijs – 6+

Maak samen met je huisgenoten (of alleen) een reclamespot zoals je ze ook op televisie ziet. Je kunt een  bestaande reclamespot nadoen, maar je kunt er ook zelf een verzinnen (max 3 minuten!). Film deze en stuur ‘m  voor 1 juni a.s. in mp4 formaat naar activiteit@ontmoetingshuis.nl De meest originele inzending maakt kans op plaatsing op deze website én een leuke prijs!

 

SPEURTOCHT IN EIGEN HUIS  OF TUIN   8+

Verras je huisgenoten en maak van jullie huis een speurdershuis!  Je pakt een leuk, bijzonder voorwerp (maakt eigenlijk niet uit wat), maar vanaf nu is dat jouw schat. Deze schat verstop je op een onopvallende, niet zichtbare plek ergens in huis. En dan ga jij allerlei aanwijzingen geven hoe ze deze schat kunnen vinden. Klik hier voor de beschrijving .   

 

MINDFULNESS VOOR JONGEREN !  12+ 

Juist in deze tijd van corona en bijbehorende maatregelen kan mindfulness ook voor pubers een handig hulpmiddel zijn. Deze Sitting Still app is een prettig en toegankelijk hulpmiddel om je denkhoofd tot rust te brengen en te vertrouwen op je eigen kwaliteiten. Download hier de app.

 

 

ACTIVITEITEN / TIPS – volwassenen

 

stamreeks Willem 3-bron:CBG

START UW EIGEN STAMBOOMONDERZOEK

Wat betekent mijn familienaam? Waar komen mijn voorouders eigenlijk vandaan? Hoe verdienden zij hun brood? Wat waren hun leefomstandigheden? Start een eigen stamboomonderzoek! Nu heeft u wellicht de tijd hiervoor! Een handige ingang om hiermee te starten is deze site van het CBG – centrum voor familiegeschiedenis. 

 

 

PROEF DE ITALIAANSE TAAL

Hoewel het voor iedereen erg onzeker is of men nog wel met vakantie (naar bijvoorbeeld Italië) kan gaan deze zomer, is het misschien toch leuk om uzelf de Italiaanse taal al een beetje eigen te maken. Wie weet voor volgend jaar dan!

Een gratis online minicursus! Info en inschrijven

 

SCHRIJF EEN GEDICHT – thema ‘Verandering’

Schrijf een gedicht van max. 150 woorden rondom het thema ‘verandering’. Alle ingezonden gedichten zullen op deze website worden gepubliceerd. Daarmee inspireert of bemoedigt u wellicht ook anderen en draagt u creatief een steentje bij in deze tijd van corona. Mail uw gedicht naar activiteit@ontmoetingshuis.nl

 

THUISCURSUS EHBO -Rode Kruis

Het Rode Kruis stelt speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties. Klik hier voor de gratis online cursus.

 

SCHILDERIJ NABOOTSEN

Maak van uw favoriete schilderij een zo perfect mogelijke imitatie. Deel dit op de landelijke site @Tussenkunstenquarantaine én stuur ook ons uw inzending. De meest originele belonen we in juni met een leuk prijsje! Mail uw foto met naam én foto van het originele schilderij naar activiteit@ontmoetingshuis.nl