Nordenheem vanaf 8 juli beperkt open voor doorgaand (fiets)verkeer!

Uitgelicht

NORDENHEEM v.a. 8 juli tussen 8.15 – 8.40 uur & 14.00 – 14.30 uur gesloten voor doorgaand (fiets)verkeer 

Door de coronamaatregelen hebben de scholen en kinderopvangorganisaties in het Ontmoetingshuis het brengen en halen van de kinderen anders moeten organiseren. Het spreiden van de leerlingen over de diverse ingangen van het Ontmoetingshuis zorgt voor gevaarlijke situaties omdat er gebruik gemaakt moet worden van de openbare weg. Om het brengen en halen voor de kinderen veiliger te maken is in overleg met de gemeente besloten de Nordenheem (aan de westkant van het Ontmoetingshuis, corona-ingang van Tamim) tussen 8.15 en 8.40 uur  en 14.00 – 14.30 uur met hekken en borden af te sluiten voor doorgaand (fiets-)verkeer. Afstappen en met de fiets aan de hand naar de plaats van bestemming lopen is toegestaan, maar de kinderen en andere voetgangers hebben voorrang. Dit gaat woensdag 8 juli in.

Vanaf de Spitsbergenweg kunnen fietsers gebruik maken van het fietspad rechts iets verderop aan de Spitsbergenweg. Het Ontmoetingshuis en de winkels worden dan van de andere kant benaderd waardoor zowel de kinderen van Tamim als Balans veilig de school kunnen bereiken.

Vanuit Handhaving is aandacht gevraagd voor het parkeren van de auto’s van de ouders. Gebleken is dat de Kiss & Ride zone langere tijd bezet blijft door geparkeerde auto’s.  Wilt u de K&R-zone gebruiken waar die voor is bedoeld? We hopen op uw medewerking om het in- en uitgaan van de scholen zo veilig mogelijk te maken!